Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Παιδοορθοπαιδικός

Μαντάκος Ε. Δημήτριος

Επιμελητής Γ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ

Επιστημονικός Συνεργάτης Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων ΜΗΤΕΡΑ και ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο κος Μαντάκος σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα “Μεταβολικά Νοσήματα Οστών” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή εμπειρία, καθώς έχει ειδικευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο οποίο ολοκλήρωσε την άσκηση στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία Παίδων, και στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο έχει εξειδικευτεί στην Κλινική Χεριού – Άνω Άκρου – Μικροχειρουργικής, καθώς και στο Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Advanced Trauma Life Support, Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (BLS) και Prehospital Trauma Life Support.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Παιδοορθοπαιδικής Εταιρείας – European Pediatric Orthopaedic Society (EPOS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικής Τραυματολογίας, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης – European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Τέλος, ο γιατρός έχει παρακολουθήσει πανελληνίως και πανευρωπαϊκώς πληθώρα συνεδρίων ορθοπαιδικής και άλλων ειδικοτήτων και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων ως εκπαιδευτής και ως εκπαιδευόμενος.

Υπηρεσίες

Αρθροσκόπηση

Πρόκειται για μία σύγχρονη τεχνική που επιτρέπει μέσω πολύ μικρών τομών να επισκοπήσουμε το εσωτερικό της άρθρωσης, να εντοπίσουμε με ακρίβεια την παθολογία που υπάρχει και να την επιδιορθώσουμε άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ουσιαστική νοσηλεία του ασθενούς.

Μικροχειρουργική

Η μικροχειρουργική είναι μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στη χειρουργική του χεριού και του άνω άκρου και βασίζεται στη χρήση μεγέθυνσης - με μεγεθυντικά γυαλιά - για την αποκατάσταση πολύ μικρών ιστικών δομών.

Αρθροπλαστική

Αποτελεί την πιο συχνή χειρουργική αντιμετώπιση όταν όλες οι συντηρητικές θεραπείες για την αρθρίτιδα αποτυγχάνουν.

Αθλητικές Κακώσεις

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό τραυματισμών που συμβαίνουν κυρίως κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, και όχι μόνο.

Έλεγχος βάδισης

Η εξέταση των παιδιών διαφέρει αρκετά από των ενηλίκων. Εξετάζουμε και αξιολογούμε τις μετρήσεις μας σε 4 διαστάσεις: μήκος, πλάτος, ύψος και χρόνο.

Παραμορφώσεις Σπονδυλικής Στήλης

Οι συχνότερες παραμορφώσεις είναι η σκολίωση, με αυξημένη επίπτωση στα κορίτσια ηλικίας 10-13 ετών και η κύφωση με μεγαλύτερη συχνότητα στα αγόρια ηλικίας 13-16 ετών.

Ελεγχος Ισχίου

Η μη φυσιολογική ανάπτυξη και διάπλαση του ισχίου κατά την ενδομήτρια ζωή και τη νεογνική περίοδο έχει ως αποτέλεσμα τη δυσπλασία του με αποτέλεσμα την προοδευτική φθορά της άρθρωσης και τελική ακραία έκφανση το υπεξάρθρημα ή εξάρθρημα του ισχίου λόγω χαλαρότητας του θυλάκου και άλλων μηχανικών παραγόντων.